”Sønderjylland og Genforeningen”

Foredrag ved forstander ved Rønshoved Højskole, Thue Kjærhus.

Sogneaften onsdag d. 29. jan. kl. 19.30 på Skadevej 18, i konfirmandstuen

Det handler om at være hjemme et sted: Min sønderjyske hjemegn. Det handler om om tilknytning og følelse af hjemlighed i forhold til egnen, sproget, landet og kulturen. Såvel historisk som visionært.

Er f.eks. det særegne sønderjyske forsvundet med Genforeningen?

Er vores kultur blevet almengjort og lig den danskhed, der er bestemt af kulturen i Kongeriget?

Er den partikulære danskhed og den særlige sønderjyske kultur blevet affortryllet og standardiseret sprogligt og kulturelt efter 100 års sameksistens med Kongeriget?

Er der opstået en kløft/afstand mellem de sønderjyder, som lever i Sydslesvig efter Genforeningen og os i Nordslesvig?

Er der stadig en fælles kultur blandt slesvigere, som er forskellig fra danskerne nord for Kongeåen og tyskerne syd for Ejderen?

Menighedsrådet er vært ved en kop kaffe, alle er velkomne.

”Paradislængsler og lykkedrømme i det 21. århundrede”

Foredrag ved præst, forfatter, litterat, kirke- og kulturmedarbejder, natkirke-koordinator i Vor Frue Kirke, København.: Liselotte Wiemer

Sogneaften torsdag d. 20. februar kl. 19.00 (NB!) på Skadevej 18, i konfirmandstuen

Det perfekte liv er blevet et hverdagskrav: lykke, sundhed, velvære og velstand. Spænding og intensitet. Udfordringer og harmoni. Sikkerhed. Frit valg og trygge rammer. Vi vil ha’ det hele. Og vi vil ha´ det lige nu! Stress er en åndelig sygdom, er det blevet sagt. Det kan have noget med vores lykkeforestillinger at gøre. For samtidig trænger tomheden sig jo på. Hvad er egentlig meningen?

Måske handler det gode liv om noget helt andet, større og dybere end det perfekte.

I dette foredrag vil Liselotte Wiemer ud fra bibelske, filosofiske og litterære tekster undersøge forholdet mellem vor tids stræben efter lykke og de kristne forestillinger om mening, fylde og opfyldelse. For måske er Paradis meget mere end et liv efter døden!

Menighedsrådet er vært ved en kop kaffe, alle er velkomne.