Sogneudflugt 2018

Lørdag d. 8. september inviterede menighedsrådet igen på udflugt for hele familien og for alle i sognene.

 I år var temaet for udflugten:

LAD OS BLIVE KLOGERE PÅ HISTORIEN OG OS SELV

Vi mødtes i Klovborg kirke kl. 8.00 til en kort andagt v. Kirsten Juul, hvorefter vi med bus kørte til Veng Kirke ved Skanderborg. 

Veng Kirke er Danmarks ældst-bestående klosterkirke med en fantastisk historie bag sig. Veng kirke blev bygget til det tilhørende kloster tilbage i 1000-tallet. Sognepræsten Lise Palstrøm fortalte på fortryllende vis og guidede os igennem historien/historierne bag kirken og egnen. 

Så gik turen til Vestermølle Kro v. Skanderborg, hvor der serveredes en dejlig kro-frokost.

Dagen sluttede af på det smukke Moesgaard Museum i Aarhus, der formidler historiens begivenheder på smukkeste vis for både børn og voksne. Vi besøgte den anmelderroste nye permanente udstilling ”Fri os fra det onde”, som Dronningen indviede for et år siden. Vi oplevede farverige og sanselige fortællinger fra middelalderens menneskeliv, der viser, hvorledes overtro satte sit præg på hverdagslivet, hvorledes kirken viste sin magt, hvorledes tingene/relikvier indeholdt magi og meget andet. Der var guide på rundvisningen. Derudover var der også blive tid til at nyde på egen hånd den nye særudstilling ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader”, som indeholder genstande i verdensklasse. 

Klik på billederne for at se dem større: