Åbningsgudstjeneste: Danske Kirkedage

I anledning af at Viborg Stift i år arrangerer kirkedagene inviterer Biskop Henrik Stubkjær alle stiftets menigheder til åbningsgudstjenesten i Herning Kristi Himmelfartsdag d. 30. maj kl. 14.00 på Torvet i Herning.

Vi arrangerer fælles kørsel i egne biler til Herning for at være med til denne gudstjeneste, men man kann selvfølgelig også køre derop selv. Ved fælleskørsel mødes i ved kirken i Klovborg kl. 12.45.

For at tilmelde sig skal man ringe til Vagn Sørensen på tlf. 22 48 04 25 - eller mail 8005@sogn.dk


De himmelske dage på Heden, danske kirkedage,

i Kristi Himmelfartsferien torsdag d. 30. maj til søndag d. 2. juni i Herning

Fredag d. 31. maj arrangerer vi

Sogneudflugt for familier med børn og andre

til kirkedagene. Her kører vi med bus fra Klovborg Kino afgang kl. 9.30 og hjemkomst kl. 16.00

Ved ”Himmelske dage på Heden” vil der foregå en mængde aktiviteter både for børn og voksne: teater, musik, koncerter, spisning, foredrag, debatter, bibelfortælling for voksne, genbrugsmodeshow, mulighedernes marked. Se selv på www.himmelskedage.dk

Eksempelvis kan vi nævne:

Fredag: kl. 11-12 Huset No 7 Scenen: drama, Den barmhjertige samaritaner a) varighed ca. 30. aldersgruppe: 5- 12 år   Bibelen for børn: Kirketeateret / ved skuespiller Jens Jødal,

Men gå selv ind og gå på opdagelse i det store program for ”De himmelske Dage på Heden”

Det er gratis at være med. Tilmelding senest d. 23. maj på mail 8005@sogn.dk eller tlf. 22480425


Sogneudflugt 2018

Lørdag d. 8. september inviterede menighedsrådet igen på udflugt for hele familien og for alle i sognene.

 I år var temaet for udflugten:

LAD OS BLIVE KLOGERE PÅ HISTORIEN OG OS SELV

Vi mødtes i Klovborg kirke kl. 8.00 til en kort andagt v. Kirsten Juul, hvorefter vi med bus kørte til Veng Kirke ved Skanderborg. 

Veng Kirke er Danmarks ældst-bestående klosterkirke med en fantastisk historie bag sig. Veng kirke blev bygget til det tilhørende kloster tilbage i 1000-tallet. Sognepræsten Lise Palstrøm fortalte på fortryllende vis og guidede os igennem historien/historierne bag kirken og egnen. 

Så gik turen til Vestermølle Kro v. Skanderborg, hvor der serveredes en dejlig kro-frokost.

Dagen sluttede af på det smukke Moesgaard Museum i Aarhus, der formidler historiens begivenheder på smukkeste vis for både børn og voksne. Vi besøgte den anmelderroste nye permanente udstilling ”Fri os fra det onde”, som Dronningen indviede for et år siden. Vi oplevede farverige og sanselige fortællinger fra middelalderens menneskeliv, der viser, hvorledes overtro satte sit præg på hverdagslivet, hvorledes kirken viste sin magt, hvorledes tingene/relikvier indeholdt magi og meget andet. Der var guide på rundvisningen. Derudover var der også blive tid til at nyde på egen hånd den nye særudstilling ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader”, som indeholder genstande i verdensklasse. 

Klik på billederne for at se dem større: